Huş Ağacı

Huş ağacı genellikle kuzey ve ılıman kuzey bölgelerde yetişir. Dalları oldukça incedir ve beyaz bir kabuğu bulunur. Ağacın çeşitli bölgelerinden faydalanmak mümkündür. İnsan sağlığına katkıda bulunan kısımları olduğu gibi çeşitli sektörlerde huş ağacı kullanılır. Boyları 20 ile 25 metre arasında değişkenlik gösterir. Gövdeleri beyaz renklidir ve dışında ince bir kabuk bulunur.

Huş Ağacı Kontrplak

Huş ağacının sahip olduğu özelikler nedeni ile kontrplak üretiminde kullanmak mümkündür. Kontrplak, ahşap bir ürün olmasına rağmen oldukça dayanıklı özelliklere sahiptir. Özellikleri nedeni ile kontrplaklar, çeşitli sektörlerde kullanılabilir. Kontrplak üretimi öncesinde ağaç cinsine karar verilir. Üretimde kullanılan ağaçlar, dayanıklı gövdeye sahip olmalıdır. Huş kontrplak üretimi yapılan ağaçlar arasında yer alır. Ağacın sahip olduğu özellikler sayesinde huş kontrplak ürünler oldukça dayanıklıdır.

Huş ağacı
Huş ağacı

Huş Ağacı Kontrplak Nasıl Özelliklere Sahiptir?

Bu ağaç suya karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir. Huş ağacından kontrplak yapılırken kullanılan tutkalında suya dayanıklı olması nedeni ile su ve nem karşısında ürün herhangi bir reaksiyon göstermez. Huş ağacının kalitesini, ürünlerde görmek mümkündür. Yüksek bir basınç altında yapıla presleme işlemi, kontrplak sağlamlığını artıran bir, işlemdir. Kontrplaklar kullanım alanına göre farklı özelliklere sahip olabilir. İç ve dış mekanda kullanılan kontrplakların ortak özellikleri bulunduğu gibi farklı özellikleri de bulunur. Özenli şekilde üretilen huş kontrplaklar, uzun ömürlü bir kullanıma sahiptir.

Huş Ağacı Kontrplak Kullanım Alanları

Huş ağacından elde edilen papeller bir araya getirilir. Bir araya gelen papeller, tutkal ile yapıştırılır. Kullanılan tutkal, su ve neme karşı direnç sahibidir. Huş kontrplak özellikleri bakıldığı zaman oldukça dayanıklı olduğu ortaya çıkar. Özelliklerine uygun şekilde farklı ortamlarda kullanılabilir. İç ve dış mekanlarda farklı amaçlar ile huş kontrplaklar kullanılabilir.

İnşaat, mobilya, otomotiv, ambalaj sanayisi, dış mekan reklamcılığı, tekne imalatı ve tekne mobilyası gibi alanlarda kullanılan ürünlerdir. Huş dayanıklı yapısı ile kontrplak yapımına uygun bir ağaç türüdür. Park ve bahçe mobilyalarında, kamyon kasalarında, gemi yapımında, beton kalıplarda ve çatı kaplamalarında huş kontrplak kullanılabilir. Güvenilir şekilde tercih edilebilecek kontrplak türlerinden biridir.

Similar Posts